joi, 31 martie 2016

De la Cluj la Locarno - Înscrie-ţi proiectul de film la Transilvania Pitch Stop!


Aflat la cea de-a treia ediţie, proiectul ce se desfăşoară în cadrul TIFF sub genericul Transilvania Pitch Stop "este dedicat cineaștilor din România și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj și oferă consultanță personalizată de dezvoltare de scenariu, training și o platformă pentru susținerea pitch-ului în fața unor potențiali parteneri. Prin parteneriatul cu Festivalul de la Locarno, TPS susține primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional.",  anunţă organizatorii.

Vor fi selecţionate cinci proiecte iar regizorii și producătorii acestora "vor fi invitați la TIFF, unde, în cadrul unui atelier-maraton de șase zile (29 mai 2016 - 4 iunie 2016), se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe idei eficiente de „vânzare” a proiectului în fața unor potențiali parteneri instituționali și finanțatori, pregătirea pitch-ului, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați. TPS pune accent pe interacțiunea dintre grupuri și familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajând colaborarea și schimbul de idei între echipe, pentru o experiență creativă completă." conform celor menţionate de organizatori într-un comunicat de presă.

Unul dintre premiile acordate în urma deliberării celor trei membri ai juriului este TPS Development Award - în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF.

Toţi cei interesanţi să aplice la Transilvania Pitch Stop o pot face până în data de 30 aprilie. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2016. Toate documentele necesare pentru finalizarea aplicației pot fi găsite consultând regulamentul TPS. Detalii, pe www.tiff.ro și la adresa de mail tps@tiff.ro.


Despre celelalte evenimente anunţate până acum puteţi citi aici-Focus Islanda, aici-CineConcertaici-Primele filme anunţate şi aici-Weekend la castel :)


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Ministerului Culturii și Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu