duminică, 30 octombrie 2016

Câştigătorii Comedy Cluj 2016 au fost desemnaţi

Sâmbătă seara, la Cinema Florin Piersic a avut loc Gala de închidere a ediţiei 8 a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj.
Prima parte a galei a fost dedicată anunţării câştigătorilor desemnaţi atât de cele două jurii specializate cât şi de public. Cele 7 trofee acordate vor ajunge în Europa (Spania, Franţa, Germania) şi în Orientul Mijlociu (Arabia Saudită şi Israel).

Juriul format din Florian Mischa Boder, Domnica Cîrciumaru, Ronan Doyle, Sophia Freeman și Carl Haber au deliberat şi au desemnat căştigătorii. Aceştia sunt:

Cel mai bun film - Noaptea în care mama l-a ucis pe tata / La noche que mi madre mató a mi padre regia Ines Paris (Spania).


Filmul poate fi vizionat azi de la ora 20.00 la Cinema City Iulius 

Cea mai bună interpretare - actrița Maria Pujalte care a interpretat rolul principal în filmul Noaptea în care mama l-a ucis pe tata / La noche que mi madre mató a mi padre regia Ines Paris

Cel mai bun scenariu - Atomic Falafel regizor Dror Shaul (Israel)

Cea mai bună regie - Barakah se întâlnește cu Barakah / Barakah meets Barakah regia Mahmoud Sabbagh (Arabia Saudită). Filmul este propunerea Arabiei Saudite la Oscar pentru Cel mai bun film străin.


Premiul de Excelență al Festivalului Internațional Comedy Cluj, ediția 2016, i-a fost acordat, în aplauzele sălii, actorului Răzvan Vasilescu. Figură legendară în teatrul și cinematografia românească, Răzvan Vasilescu a acceptat cu emoție premiul, afirmând că cel care ar trebui să fie pe scenă e publicul, iar el cel care oferă aplauze pentru sprijinul pe care l-a primit în anii de caieră.

Spectatorii îl pot revedea pe Răzvan Vasilescu duminică, de la ora 21:30, la Cinema Victoria, unde va fi proiectat, ca eveniment special, filmul California dreamin' (nesfârșit), de la realizarea căruia se împlinesc 10 ani. 


Premiul Publicului a fost câștigat de filmul Bun venit în Grecia / Highway to Hellas regia Aron Lehmann (Germania).
Filmul poate fi vizionat la Cinema Florin Piersic, azi în ultima zi de Festival, de la ora 20.30.


Juriul de scurtmetraje a acordat următoarele premii:

Cel mai bun scurtmetraj studențesc - Decretul 7,9 / Decree 7,9 regia Uri Margalit, Ben Tchetchik (Israel). 

Cel mai bun scurtmetraj independent - Bunica, ce faci acolo?! / Grandma, what you're doing there?! regia Corentin Romagny, Pierrick Chopin (Franţa)

Comedy Cluj 2016 este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, fiind prezentat de Banca Transilvania.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu